Starthjælp

Har du problemer med at starte bilen? Det kan skyldes, at bilbatteriet er fladt eller dødt. Kontakt os for at få hjælp – uanset hvor du befinder dig, og uanset tidspunktet på døgnet.

Er du usikker på, hvordan du selv skal få startet din bil? Vores reddere kommer hurtigt frem til stedet og sørger for sikker og skånsom start af bilen ved hjælp af professionelle startboostere. Mens vi er der, udfører vi også en kontrol af bilbatteriet for at sikre, at det er i god stand. Vi giver dig starthjælp døgnet rundt for dkk 999,-.

Vi giver dig starthjælp døgnet rundt for dkk 999,- 

Ring til Viking 24/7 på 80 600 600.

Vil bilen ikke starte?

Problemer med bilbatteriet er en af de mest almindelige årsager til, at man har behov for vejhjælp. Der er flere grunde til, at bilbatteriet enten er fladt eller helt dødt. Blandt andet kulde, at lysene på bilen ikke er blevet slukket, eller at bilen har stået længe uden at være i brug. Uanset hvad, er det ikke en god følelse at sætte sig ind i bilen, dreje nøglen, hvorefter den eneste lyd, der kommer, er et støn fra motoren, som ikke kan starte.

Hvis batteriet kun er fladt, kan du starte bilen igen ved at bruge startkabler eller en startbooster. Ved brug af dette er det imidlertid ekstremt vigtigt at følge den korrekte fremgangsmåde for ikke at beskadige batteriet og for at opretholde sikkerheden. Et forsøg på at starte bilen ved at følge en forkert fremgangsmåde kan medføre alvorlige skader på bilens elektronik, og i værste fald kan det medføre, at bilbatteriet eksploderer. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gøre det, anbefaler vi, at du hellere kontakter os for at få professionel starthjælp til bilen.

Behov for nyt bilbatteri?

Hvis du har behov for et nyt batteri, leverer og udskifter vi det på stedet, uanset om du er hjemme eller på arbejde. Baseret på bilens registreringsnummer afklarer vores kundecenter på forhånd, hvilket batteri der er det rigtige til din bil. Til de biler, hvor vi ikke har det rigtige batteri til rådighed, skal udskiftning forudbestilles. Derefter møder vi op på det aftale tidspunkt for montering, så snart vi har hentet det rigtige batteri til din bil – hvilket oftest er allerede samme dag.

Starthjælp 24/7 – hvor som helst i landet

At være nødstedt med et fladt batteri kommer sjældent på et belejligt tidspunkt. Man bliver hurtigt stresset, og man bliver forsinket til det, man skulle have været til. Hos Viking Assistance gør vi vores yderste for at kunne tilbyde dig som bilejer hurtig og professionel hjælp til enhver tid, uanset hvor du befinder dig. Hvis du har behov for starthjælp, skal du blot kontakte os, så tager vi os af resten.

 • Ring til os på telefon 80 600 600 eller bestil vejhjælp på vores hjemmeside.
 • Vores medarbejdere i kundeservice, som tager imod henvendelsen, vil bekræfte stedet, hvor du befinder dig, din biltype og anden nødvendig information.
 • En af vores servicebiler ankommer derefter til stedet inden for kort tid.
 • Vores erfarne reddere vil kontrollere bilbatteriet for at afklare, hvilken stand det er i, og om der er behov for at udskifte det.
 • Hvis bilbatteriet ikke behøver at blive udskiftet, vil redderen sikkert og skånsomt starte bilen med en professionel startbooster.
 • Efter kort tid er bilen klar, og du kan trygt og hurtigt køre videre igen.

Lad os hjælpe dig med at starte sikkert og trygt, når bilbatteriet af forskellige årsager er blevet fladt, så du trygt og hurtigt kan køre videre igen.

Bestil starthjælp

Gør det selv – sådan bruger du startkabler, startbooster og oplader til bilbatteri

Ved fladt batteri kan du starte bilen igen ved hjælp af startkabler og en anden bil, en startbooster eller en batterioplader. Det er meget vigtigt, at starthjælpen udføres i den rigtige rækkefølge og på den rigtige måde. En forkert fremgangsmåde kan i værste fald gøre store skader på elektronikken i bilen. Det er nemlig ikke ligegyldigt, i hvilken rækkefølge du tilslutter startkablerne eller startboosteren til bilen.

Fremgangsmåde for til- og frakobling af startkabler:

 1. Sæt kabelklemmen fra det røde pluskabel på pluspolen på det ‘flade’ batteri.
 2. Sæt kabelklemmen fra samme pluskabel på pluspolen på det opladede batteri.
 3. Sæt kabelklemmen fra det sorte minuskabel på minuspolen på det opladede batteri.
 4. Sæt kabelklemmen fra samme minuskabel på en stelforbindelse i bilen med det ‘flade’ batteri. Denne kabelklemme skal sættes fast på et punkt med metallisk kontakt og så langt fra batteriet som muligt. Gerne på en af motorens fæstningsskruer.
 5. Start bilen.
 6. Lad startkablene forblive tilsluttet et stykke tid efter at bilen med det tomme batteri er startet. Dette er for at udligne spændingsforskellen mellem det tomme og det hjælpende batteri.
 7. NB! Afmonter startkablerne i modsat rækkefølge. Den største fare for at ødelægge elektronikken i bilen er, når startkablene skal kobles fra bilen igen.

Når startkablerne er fjernet, skal du starte bilen igen og køre normalt i ca. 30 minutter for at sikre, at batteriet bliver ladet lidt op.

Starthjælp viking assistance
Starthjælp – et afladet batteri er den hyppigste årsag til behov for vejhjælp. Vi tilbyder starthjælp hele døgnet – i hele landet.

Fremgangsmåde for startbooster

En starterbooster fungerer som et ekstrabatteri, som du tilkobler med to startkabler. Batteriet er konstrueret, så det kan give tilstrækkelig høj maksimalstrøm på kort tid for at starte en bilmotor.

Hvis du er usikker på, om du kan bruge startbooster til din bil, skal du tjekke det i instruktionsbogen eller spørge din forhandler. Brugsanvisningen til den type starterbooster, du har, indeholder også information om brug og anvendelsesmuligheder.

 1. Kontrollér, om der er spænding på bilbatteriet (hvis der er, lyser instrumentbrættet op, når du forsøger at starte bilen)
 2. Er der spænding – kan startboosteren monteres direkte på batteriet – kobl det røde kabel til pluspolen og det sorte kabel til minuspolen.
 3. Hvis der IKKE er spænding på bilbatteriet, skal du afmontere pluskablet på batteriet og koble startboosterens røde kabel til pluskablet og det sorte kabel til minuspolen i bilen.
 4. Forsøg derefter at starte bilens motor

Når du har startet bilen, er det – som med startkabler – vigtigt at slukke for motoren og frakoble startboosteren i omvendt rækkefølge af, hvordan du har tilkoblet den.

Starthjælp

Fremgangsmåde for oplader til bilbatteri

Hvis du ikke har behov for at køre i bilen, når du opdager, at bilbatteriet er fladt, kan du bruge en oplader for at oplade batteriet igen. Hvis ladestrømmen f.eks. er 3Ah (ampere timer), vil det tage omtrent 22 timer at oplade et 65 Ah-batteri.

 1. Start med at fjerne det dæksel, der sidder over batteriet.
 2. Fjern plastpropperne for at kontrollere væskestanden i batteriet – brug gerne en mønt eller en bred skruetrækker til at løsne disse.
 3. Væskestanden skal være over blypladerne – er den for lav, skal du efterfylde med batterivand.
 4. Tilslut derefter batteriopladeren til bilbatteriet ved først at koble den sorte klemme til minuspolen og derefter koble den røde klemme til pluspolen.
 5. Til sidst kan du sætte opladeren i stikkontakten – det er vigtigt, at dette altid bliver gjort helt til sidst.

Når batteriet er færdigopladet, er det vigtigt, at du altid starter med at tage opladeren ud af stikkontakten. Derefter kan du frakoble den røde og sorte opladningsklemme og kontrollere væskestanden en sidste gang, før du skruer plastpropperne i igen. Til sidst skal du sætte dækslet på igen.

Ved behov – tilbyder vi nyt bilbatteri

Ved behov for starthjælp fra Viking kan vi også samtidigt teste kvaliteten af dit bilbatteri. Hvis det ikke længere lader, tilbyder vi at skifte dit bilbatteri på stedet. Baseret på bilens registreringsnummer undersøger vores kundecenter på forhånd hvilken type batteri, der passer til dit køretøj. Hvis der skal bruges et specielt batteri, kan det være vi skal bestille det hjem først.

Viking monterer dit batteri
Udskiftning og montering af bilbatteri kan være svært og omstændigt. Vi kommer og monterer et batteri der passer til netop din bil, uanset om du er hjemme eller på farten – og vi yder 3 års garanti på batteriet.

Vi kommer på det aftalte tidspunkt, monterer det nye batteri og tager det gamle med retur – oftest allerede samme dag. Kontakt os ved behov for nyt batteri til dit køretøj.

Læs mere om bil batterier

Vi løser starthjælp og hjælper dig videre!

Vi giver dig starthjælp døgnet rundt for dkk 999,- 

Ring til Viking 24/7 på 80 600 600.