Punktering

Hvis uheldet er ude, kan du komme trygt videre ved at ringe til Viking. Vi hjælper dig videre – uanset hvor du er, hele døgnet!

Punktering er en af de mest almindelige skadesårsager hele året igennem og sker oftest ved, at man kører hen over søm, glasskår eller andre skarpe genstande, der ligger på vejbanen.

Dette skal du gøre, hvis du er punkteret

En punktering kan ske når som helst. Alt efter, hvilken skade der er tale om, kan luften hurtigt sive ud, og dækket kan blive fladt, mens du kører på vejen. Luften kan også langsomt sive ud samt dækket bliver fladt, efter at bilen har været parkeret i et stykke tid.

Hvis du har opdaget, at dækket er punkteret, skal det omhyggeligt efterses både udvendigt og indvendigt for at se, om skaden kan repareres på stedet. Reparation af et punkteret dæk skal udføres med en indvendig prop og bør altid udføres af en fagperson, der sikrer, at det er sikkert at køre videre på dækket. Alle vores biler medbringer et propsæt til midlertidig reparation af dæk, så du med sikkerhed kan komme frem til et værksted. Hvis skaderne på dækket er for store til, at det kan repareres, skal dækket udskiftes på stedet.

 • Hvis du oplever, at dækket bliver fladt, mens du kører, er det vigtigt at sørge for at få bilen trygt væk fra vejbanen og sørge for, at den ikke står som en hindring for andre bilister og skaber farlige situationer.
 • Hvis bilen står usikkert, skal du iføre dig en refleksvest og sætte en advarselstrekant op.
 • Kontakt os hos Viking Assistance – vi når hurtigt frem til det sted, hvor du befinder dig.

Dækreparation på stedet eller bugsering til værksted

Ved punktering er der forskellige alternativer til, hvordan situationen kan håndteres. Det valgte alternativ afhænger af skaderne på dækket, og om man har et reservehjul til rådighed eller ej.

Reparation af dæk med prop 

Hvis skaderne på dækket tillader det, vil vi reparere dækket midlertidigt med en prop, indtil et nyt dæk er monteret. Vores reddere er højt uddannede og følger strenge retningslinjer for at varetage din sikkerhed. Desværre kan ikke alle punkteringer repareres med et reparationssæt.

Reservehjul

Reservehjul

Hvis skaderne på dækket ikke kan repareres på stedet, vil redderen i stedet skifte til reservehjulet, hvis du har sådan et.

Bugsering

Bugsering til værksted

Hvis skaderne på dækket er for store til, at dækket kan repareres med en prop, og et reservehjul ikke er tilgængeligt, vil vi være behjælpelige med at få bugseret bilen til nærmeste værksted.

Sådan fungerer det

Vi har forståelse for, at man bliver stresset, og at det medfører gener, når man holder på vejen med et dæk, der er punkteret. Derfor gør vi hos Viking Assistance vores yderste for at kunne tilbyde en hurtig og professionel service til enhver tid over hele landet. Det eneste, du skal gøre, er at kontakte os, så tager vi os af resten.

 • Ring til os på telefon 80 600 600, eller bestil vejhjælp på vores hjemmeside.
 • Vores medarbejdere i vagtcentralen, som tager imod henvendelsen, vil bekræfte stedet, hvor du befinder dig, din biltype og anden nødvendig information.
 • En af vores servicebiler ankommer derefter til stedet inden for kort tid.
 • Vores erfarne reddere vil inspicere og vurdere skaderne på dit dæk og forklare dig de mest omkostningseffektive muligheder, du har at vælge imellem.
 • Afhængigt af omfanget af punkteringen vil redderen enten reparere dækket eller skifte det, hvis du har et reservehjul med i bilen.
 • Hvis skaderne er for store til en midlertidig reparation, og et reservehjul ikke er tilgængeligt, vil redderen hjælpe dig med at få bugseret bilen til nærmeste værksted.

Hvis du har været så uheldig, at dit dæk er punkteret, så lad os hos Viking Assistance hjælpe dig med at komme trygt og hurtigt videre på vejen.

Bestil vejhjælp her.

5 tips til at undgå og forebygge punktering

Selv om det er vanskeligt at forudsige eller forebygge en punktering, kan du godt træffe nogle forholdsregler og foranstaltninger, så du er bedst muligt forberedt, hvis situationen skulle opstå.

 • Kontrollér dæktrykket ofte – et korrekt lufttryk betyder, at dækket holder længere, og sikrer det bedst mulige vejgreb.
 • Undgå at støde mod fortovskanter tit, da dette medfører stor belastning på dækket.
 • Kontrollér regelmæssigt, at dækkene er i god stand uden synlige skader. Det kan for eksempel være snit og flænger, udbulinger eller hak.
 • Kontrollér, at du har, hvad du har brug for i bilen: lappeskum, minikompressor, ventiltrækker og advarselstrekant.
 • Gør dig bekendt med det punkteringsudstyr, du har i bilen, så du ved, hvordan du bruger det, hvis det skulle blive nødvendigt. Vi anbefaler, at du også som standard medbringer reservehjul og donkraft.

Gør det selv – skift til reservehjul, lap dækket, eller brug lappeskum

For at sikre, at du kan køre trygt videre, anbefaler vi, at du får hjælp af en fagperson, hvis du er punkteret og har behov for midlertidigt at lappe dækket eller reparere det med en prop. Du kan også selv indkøbe propsæt, dækskum og andre værktøjer til lapning af et punkteret dæk og gøre det selv.

 • Udskift det punkterede dæk med dit reservehjul –Er skaden er for stor til, at hullet kan tætnes midlertidigt, eller hvis du er usikker på, hvordan du skal lappe dækket, bør du skifte til reservehjulet.
 • Lap dækket selv med propsæt – Med et propsæt kan du midlertidigt lappe hullet, indtil du får skiftet det punkterede dæk. Et propsæt kan købes på tankstationer og er smart at have med i bilen. Hvis du selv skal reparere dækket med prop, er det vigtigt at sørge for, at det bliver gjort korrekt, og at hullet er helt tæt.
 • Brug dækskum til midlertidig reparation – Med dækskum kan du tætne dækket midlertidigt, så du kan nå frem til nærmeste værksted og få dækket repareret. Sørg for, at du har nok dækskum til at sikre en tilstrækkelig tætning, og at skummet ikke har passeret udløbsdatoen.
 • Brug punkteringsspray til midlertidig reparation – En tredje mulighed er at bruge punkteringsspray som nødreparation, indtil et nyt dæk er på plads. Dette tætner og tryksætter dækket og egner sig bedst på de små huller.

Har du et punkteret dæk?

Vi fokus er at sikre, at du trygt og hurtigt kan komme videre på farten. Oplever du, at dit dæk er punkteret, og er du usikker på, hvordan du skal reparere eller skifte dækket? Vi står klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os på telefon 80 600 600, eller bestille vejhjælp direkte på vores hjemmeside.