Tag dine forholdsregler – kør forsigtigt hjem til jul

Viking 13.12.2018

Viking ønsker alle en god jul og et godt nytår. Og vi ønsker selvfølgelig også, at alle kommer trygt hjem til jul. Derfor giver vi dig nogle nyttige retningslinjer, som det vil være klogt at tænke på, inden du begiver dig ud på vintervejene med bilen fyldt med familiemedlemmer, lækker julemad og julegaver.

Frost og glatte veje kan skabe farlige situationer ud

Ved juletid kan vinteren have sat ind – og lagt sig godt til rette på vores veje. Der kan derfor forekomme vanskelige køreforhold og glatte veje, når du skal hjem til jul. Tjek vejrudsigten i god tid før du skal rejse og prøv at planlægge hjemrejsen efter vejrforholdene. Er det frostvejr kan bilen have is på ruderne. Sørg for at skrabe alle bilens ruder helt fri for is, så du har frit udsyn til alle sider. Dette kan i mange situationer være helt afgørende.

Start din hjemrejse i god tid. Høj fart og unødvendige overhalinger er ofte det, som forårsager ulykker og udskridninger i juletrafikken. Kør langsomt og forsigtigt på glatte veje, så du undgår udskridninger. Hold god afstand til de andre biler på vejen. Er den bagvedkørende for tæt på, hold ind til siden og lad denne køre forbi. Således skaber du sikkerhed for dig selv og andre.

bil på vintervej

Bilbatteriet tåler ikke kulde – og kan forårsage motorstop

Bilbatteriet er ikke glad for kulde og svækkes hurtigt, hvis bilen står stille i minusgrader. Før du starter din hjemrejse, er det en god idé at kontrollere, om bilens batteri fungerer korrekt. Det anbefales at kontrollere batterispændingen, batterivæske samt udløbsdato. Hvis bilbatteriet har lav spænding, skal det oplades, før du begynder at køre. Ved at tjekke batteriets tilstand, kan du undgå unødvendige motorstop.

God jul og godt nytår fra os alle i Viking – og kør forsigtigt

Hvis du tager de korrekte forholdsregler inden køreturen – og kører forsigtigt, kan julefejringen trygt starte allerede i bilen på vej hjem.
Skulle uheldet alligevel være ude, er vi klar til at hjælpe dig hjem til jul. Ring til os på 80 600 600 døgnet rundt, og vi kommer hurtigt til stedet – uanset hvor i landet du er.