Motorstop

Der er mange grunde til motorstop. Viking er klar til at hjælpe, hvis du har brug for hjælp.

Der er en række årsager til motorstop. Hver dag oplever mange problemer med deres biler, og mange af disse problemer kan gøre, at man går i stå. Der kan være mange faktorer involveret, og det er derfor næsten umuligt at forhindre dem.

Har du haft motorstop?

Ingen grund til bekymring. Kontakt os på 80 600 600, så hjælper vi dig videre på din rejse. Vi forsøger at løse problemet på stedet, men vi bugserer dig også til et værksted, så du kan få din bil repareret.

Motorstop Når Du Kører Bilen

Motorstop når du kører bilen

Problemer under selve kørslen kan være stressende. Det er derfor vigtigt, at du følger visse forholdsregler, hvis det sker. Dette er både for din egen og andres sikkerhed, så trafikken kan fortsætte problemfrit, og for at det bliver en smule nemmere for redningsfolkene at gøre deres arbejde.

Det skal du gøre:

  • Prøv altid at placere køretøjet så langt væk fra vejen som muligt.
  • Hvis bilen står på selve vejen, skal du forlade bilen og få placeret dig og dine eventuelle medpassagerer et sikkert sted.
  • Sæt advarselstrekant og advarselslys op. Hvis du har en refleksvest, skal du tage den på.
  • Ring til Viking.
  • Giv operatøren oplysninger om, hvor du er, og hvad der er galt med bilen.
  • Viking kommer dig hurtigt til undsætning.

Hvis du oplever problemer med bilen, når du er hjemme eller skal til at starte turen, kan du kontakte Viking. Så kommer vi og hjælper dig med at starte bilen.

Bestil vejhjælp
Motorstop Når Du Starter Bilen

Motorstop når du starter bilen

Vi har to forskellige typer motorstop. Den anden type sker, før man overhovedet er kommet i gang. Dette er snarere en afvigelse fra den måde, køretøjet normalt opfører sig på. Viking Assistance hjælper dig naturligvis i begge tilfælde.

Vælg Viking Assistance

Viking Assistance har 60 års erfaring i branchen. Vi er godt bekendt med nordiske forhold. Med tiden er vi blevet en af de største i Norden inden for vejhjælp med 350 servicestationer. Vi har over 420.000 assistancer hvert år.

Der findes altså flere årsager til motorstop. Om vinteren er der endnu flere. Belastningen er højere om vinteren, og kulde kan også påvirke dit bilbatteri. Sørg derfor for, at batteriet er fuldt opladet og vedligeholdt korrekt.

Sørg også for at kontrollere olien. Er der nok olie, og er den tilpasset din bil? Ny olie, der smører godt, er en god idé. Olien køler motoren og leder varme væk fra vigtige dele af den.

Spørgsmål og svar om motorstop

Hvilke almindelige årsager er der til motorstop?

+

Der er mange ting, der kan føre til problemer, både undervejs og ved start. Et fladt batteri er en vigtig årsag. Korrekt vedligeholdelse og opladning kan øge chancerne for at undgå det.

Hvilken form for vedligeholdelse er vigtig?

+

Tjek batteri og olie. Hold bilens batteri rent og sørg for god ventilation. Hvis du ikke gør det, kan der opbygge sig fugt og snavs, som kan skabe små elektriske strømme, der øger afladningen. Du bør også oplade batteriet regelmæssigt, især om vinteren.

Hvor ofte skal jeg oplade bilens batteri?

+

Batteriet kan fryse til om vinteren – så husk at oplade mindst et par gange i løbet af denne tid. Tjek, at spændingen ikke er for lav. Den bør ikke være under 12,4 volt før opladning.

Hvor langt kan jeg køre med advarselslyset for lavt brændstof?

+

Det er forskelligt fra bil til bil. Normalt mellem 70 og 120 kilometer. Måleren er ikke altid præcis.

Har du fået motorstop?

Ring til vores 24/7-kundecenter på 80 600 600. Du kan også bestille direkte på vores hjemmeside. Vi sørger for hurtig og sikker vejhjælp til dig.