Brændstof

Er du løbet tør for brændstof på din rejse? Så skal du kontakte os hos Viking Assistance. Vi hjælper dig, så du kan komme tilbage på vejen.

Det er ikke altid så nemt at beregne, hvor meget du har tilbage i tanken. Måske tænker du, at advarselslyset ikke har været tændt så længe? Det er nemt at tro, at du kan klare et stykke mere, eller at du kan vente, til du kommer hjem.

Er du løbet tør for brændstof?

Ingen grund til bekymring. Ring til os på 80 600 600 i dag! Vi vil hjælpe dig videre, enten bugsering til den nærmeste tankstation eller ved at genopfylde på stedet. Genopfyldning gennem Viking er let, billigt og hurtigt.

Bestil vejhjælp

Sådan undgår du at løbe tør for brændstof

Mange kontakter os, fordi de er løbet tør for brændstof. Med andre ord – du er ikke alene, hvis det sker for dig. Der kan være flere grunde til, at du ender i denne situation. Her giver vi dig nogle gode råd for at undgå det.

1. Vent ikke med at tanke

Mange venter helt til advarselslampen blinker, hvilket betyder, at man nærmer sig en tom tank. Du bør hellere se en kvart tank som en tom tank. Så er du sikker på, at du aldrig løber tør for brændstof.

2. Fyld tanken på en fast dag

Dette tip er specielt skræddersyet til dig, der kører den samme rute hver dag, den samme afstand hver uge eller har omtrent det samme forbrug hver uge. Så kan du fylde tanken en fast ugedag. Dette sparer dig for at tænke på, hvornår du skal tanke, og så undgår du naturligvis at løbe tør for brændstof.

3. Tag en reservedunk med

Dette gælder især for jer, der kører gennem områder med få tankstationer. Her er det er altid en god idé at medbringe en reservedunk. Der er regler for, hvor meget du må tage med, hvilke dunke der er egnede til de bestemte brændstoftyper, og hvordan du sikrer dunken. Sørg for at følge de regler, der gælder, der hvor du er.

Vælg Viking Assistance

Vi har masser af erfaring. Gennem 60 år har vi opbygget vores ekspertise langs de nordiske veje. Nu er vi blandt de største i Norden inden for vejhjælp. Vi har 350 servicestationer, og hvert år har vi over 420.000 assistancer.

Spørgsmål og svar om brændstof

Hvor længe lyser advarselslyset?

+

Det er forskelligt fra bil til bil. Normalt betyder det, at det er mellem 5 og 10 liter, eller mellem 70 og 120 kilometers kørsel. Du kan tjekke for din bil i manualen. Bemærk, at måleren ikke altid er præcis.

Hvornår skal du tanke op?

+

Du bør om muligt fylde tanken en fast dag, når du har en kvart tank eller før længere ture. Derudover kan du måske tanke op, hvis du støder på et godt tilbud på benzin eller diesel. Det er bedre at fylde én gang for meget end én gang for lidt.

Er det skadeligt ikke at tanke op?

+

Det er generelt ikke farligt at køre tanken tom. Der kan dog skabes mere kondens i tanken, hvis den næsten er tom. Om vinteren kan dette føre til problemer. Kondens kan også føre til såkaldte dieseldyr.

Hvad er dieseldyr?

+

Dieseldyr lever i kondenseringen i tanken. Disse kan føre til startvanskeligheder og i sidste ende højere forbrug.

Har du brug for en tankning nu?

Så bør du ringe til os på 80 600 600, eller bestille direkte på vores hjemmeside. Vi sørger for hurtig og sikker vejhjælp til dig.