Olieskift

Motorolien skal kontrolleres hyppigt! Har du brug for hjælp, ring til os, og vi hjælper dig videre.

80 600 600
Bestil vejhjaelp

Hvis du har brug for oliepåfyldning, medbringer Vikings servicevogne altid godkendt motorolie. Vi vil med glæde kontrollere oliestanden på din bil, når vi alligevel er ude og hjælpe dig.

Motorolien skal kontrolleres hyppigt – også på nyere biler. Det er ikke ualmindeligt, at en nyere bil bruger 0,5 liter i løbet af 1000 kilometer. Derfor er vores råd at tjekke olien regelmæssigt – f.eks. gøre det til en vane, at tjekke samtidig med bilvask.

Sådan kontrollerer og efterfylder du motorolie:

Parker bilen på en plan og vandret overflade, sluk for motoren og vent i mindst 3-4 minutter for at lade olien løbe ned i bundkarret.

Find oliepinden (ofte markeret i orange eller gul). Træk den op og tør olien af med en klud eller et stykke papir. Sæt oliepinden helt i igen – og træk den derefter op til aflæsning. De to streger/fortykninger på oliepinden markerer minimum og maksimum.

Hvis oliestanden er mindre end maksimum, se da bilens manual for at finde ud af, hvor meget du bør efterfylde. Der er oftest cirka en liter olie mellem min. og max.

Fjern oliedækslet fra motoren, fyld den rigtige mængde olie på – og sæt dækslet på igen.

Vent i 60 sekunder for at lade olien løbe ned i motoren og gentag ovennævnte måling for at tjekke det nye olieniveau. Fyld om nødvendigt mere olie på – men ikke for meget, da det også kan beskadige motoren. Sørg for at oliedæksel og oliepind sidder forsvarligt fast.

Din browser understøtter ikke SVGs

Tip!
Tjek olie hver gang du fylder brændstof på – og/eller ved bilvask.

Brug for hjælp, ring 80 600 600. Vi hjælper dig videre – døgnet rundt.